Уважаеми Колеги,
Уважаеми Клиенти,
Уважаеми Партньори,
Със съжаление се налага да ви информираме, че след 19 години коректна и успешна работа на туристическия пазар се налага да прекратим своята дейност.
През годините изживяхме с вас редица празници, делници, радости успехи и разочарования.

Най-голямото си разочарование понесохме от държавата, в която живеем и от материала, с който се конкурираме.
Да, към днешна дата можем да наречем ТЯХ, материал, защото вече нямаме какво да губим. И ДА, можем да кажем имената на хората които ни докараха до тук:

Байко Байков - БОХЕМИЯ - и предсецател на най - голямата браншова организация. През месец март 2017 той пусна до всички наши партньори клевета че лиценза ни е отнет и препоръча на всичките ни партньори да не работят с нас...
И така се случи... Отне ни месеци за да изчистим името си от клеветата.. но през това време продажбите ни спаднаха с около 70 % (резервациите, които преди получавахме от агенти и посредници)

Министър Балтова - временно изпълняваща длъжността Министър на Туризма през март 2017. Когато поискахме среща с нея за да сигнализираме за доноса тя лаконично отговори "Аз съм веременно изпълняваща длъжността, другата седмица са изборите и предпочитам да не се ангажирам с позиция" ... е да..
но нашите договори течаха и парите изчезваха с небето с всеки празен полет...

Министър Ангелкова - на която й отне 4 МЕСЕЦА да отговори на нашето запитване.
Попитахме я: " ОТНЕТ ЛИ НИ Е ЛИЦЕНЗА И С ЧИЯ ПРОТЕКЦИЯ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ТАЗИ КЛЕВЕТА.. И КАК ТОВА МИНИСТЕРСТВО И ДЪРЖАВАТА ЩЕ НИ ЗАЩИТИ КАТО ТОЧЕН И КОРЕКТЕН ДАНАКОПЛАТЕЦ " .. Заветния отговор пристигна през юли 2017... твърде късно..

Байко Байков - БОХЕМИЯ - който заплаши редица наши служители през годините ( негови студенти), че ако продължават да работят за нас няма да завършат СУ. И те все пак свестни хора - се оттеглиха..

БАТА - през 2016г пуснаха донос за нас и още 11 фирми.... И с наглостта си после поискаха обяснение от проверяващите ЗАЩО НЯМА САНКЦИИ И КАК ТАКА СМЕ ИЗРЯДНИ...

Абакс - зад които стоят братята Паскови, които на всеки 3-4 години обявяват несъстоятелност и откриват нова фирма- туроператор и които вече около 3г правят целенасочен дъмпинг на нашите продукти - и да, ние за разлика от тях не си плащахме за ПР...

Хора, Колеги, как сте толкова безпаметни? Защо отново надувате балона?!?! .. прочетете информирайте се, спомнете си сагата с ваучерите за Малдивите... Как е възможно в тази държава ЕФЕКТИВНО ОСЪДЕНИЯ брат Пасков да упражнява отново същата дейност и да дирижира отново сюжети?? Минисър Ангелкова знае това- нека за сподели защо и тя и цялото министерство мълчат.. Защо лятото премълчаха за полученото писмо от Италианския Партньор на Абакс?
Защо министерството замаза положението?

Това е ! Това е истината за начина на работа в България! Можем да кажем още много, но по добре да спрем до тук защото все пак имаме семейства!

Уважаеми Клиенти,
съжаляваме за това че празниците на мнозина ще бъдат помрачени. Истината е че сме в безисходица и след като разплатихме старите си задължения към партньори , изпадаме в несъстоятелност и не можем да изпълним предстоящите пътувания. Предпочитаме да ви информираме сега, отколкото да отидете някъде в чужбина и насред празника да останете заложници в хотел, на летище или в автобуса.

Има брой хора чийто пътувания са изцяло платени към партньорите ни. Ще се свържем с тези хора по мейл и тел. за да уточним какво следва да се случи с техните резервации - те ще могат да пътуват и ще им изпратим всички необходими документи до петък.

Предприели сме всички мерки за да информираме институциите и застрахователите по установения ред.

София тур и Холидей ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" с ЗД Алианц с покритие 1 000 000лв Съгласно установения ред следва да се свържете със застрахователя и да потърсите изплащане на сумата по вашият неизпълнен договор възможно най-скоро.

Стъпките са следните:
1. свържете се със застрахователя
2. консултирайте се за всички необходими документи който трябва да представите. В случай, че ви е необходимо нещо допълнително, което нямате - пишете ни на [email protected]. Ще окажем пълно съдействие в най-кратък срок.
3. подговтвете комплект с вашите документи + копие от полицата "Туроператорска отговорност"
Благодарим за проявеното доверение през всички тези години!

Желаем ви хубаво посрещане на предстоящите празници!

Екипът на София тур и Холидей ЕООД