НАЧАЛО ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАС КОНТАКТИ
  ПРОМОЦИИ КРУИЗИ
  LAST MINUTE ПРОМОЦИИ
  Екскурзии до Испания
  Екскурзии до Европа
  Екскурзии до Гърция
  Екскурзии до Италия
  Екскурзии до Турция
  Екскурзии до Сърбия
  Екскурзии до Холандия
  Екскурзии до Бенелюкс
  Екскурзии до Швейцария
  Екскурзии до Скандинавия
  Екскурзии до Германия
  Екскурзии до Франция
  Екзотични пътувания
  Круизи и яхти
  Уикенди
  Обиколни екскурзии
 

Екзотични пътувания

София - Париж - Канкун - Париж - София

 
0% 0%


Дати:
Цена от: 1257 €
9 дни / 7 нощувки


«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПРИНТИРАЙ»
«ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ»

« Мексико /Канкун - Ривиера Мая/ Пролет 2016 - 1 Мексико /Канкун - Ривиера Мая/ Пролет 2016 - 2 Мексико /Канкун - Ривиера Мая/ Пролет 2016 - 3 »
Tweet  Полетно разписание в местни времена:

29.03.2016 София 07:20 Париж 09:20
29.03.2016 Париж 12:40 Канкун 16:20
05.04.2016 Канкун 18:45 Париж 11:20 + 1 ден
06.04.2016 Париж 12:40 София 16:20
 • Времената на полетите са местни, часовата разлика между София и Канкун е -8 часа.

Ден 1:
Полет на АК Air France София-Париж-Канкун. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Мексико Сити. Не пропускайте уникалната възможност да посетите столицата на Мексико, града на контрастите - Мексико сити. Ще видите пирамидата на ацтеките, най- древния катедрален храм на Латинска Америка, знаменитите фрески на Диего Ривиера, както и ще минете по мексиканските „Елисейски полета” - проспект „Реформа”. Ще откриете „град, където хората стават богове” - Теотикан и ще се качите на най- високата пирамида на Мексико - Пирамидата на Слънцето (64 м), за да се възхитите на един "нереален" пейзаж, откриващ се пред очите ви. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Чичен Ица-сенота Ик Кил-Валядолид. Чичен Ица - град-загадка на древните маи, който е включен в списъка на новите седем чудеса на света. Пирамидата Кукулкан, от която в дните на пролетното и есенното равноденствие се спуска „Пернатият Змей”, храмът на Ягуара с поразяващите въображението фрески на маите, Свещенният Сенот - място за ритуални човешки жертвоприношения, „Дом на Хилядите колони” - всичко това и много друго Вие ще видите по време на посещението на легендарната Чичен-Ица. Във втората половина на екскурзията ви предстои къпане в сенота Ик-Кил (в превод „пропаднала дупка”) с кристално чиста вода и посещение на Валядолид - един от първите градове на колониалното Мексико. В екскурзията е включен обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Може да посетите Парк Шкарет - най-големият развлекателен парк на Карибите, където ще получите пълна представа за флората и фауната, както и за културата и обичаите на удивително Мексико. Ще влезнете в Дома на шепота със загадъчните специални ефекти, ще посетите истинско мексиканско гробище с весели надгробни камъни, както и музей, където са събрани интересни експонати. Папагали, фламинго, пеперуди, градина с орхидеи - всичко това в парка Шкарет. Във втората половина на деня ще имате уникалната възможност да се спуснете по настояща подземна река, да се качите на въртяща се обзорна площадка, да видите конното шоу, където мексиканци ще демонстрират майсторството си да въртят ласо. Не е за пропускане и знаменитото двучасово театрално представление, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни. Обяд - срещу доплащане. Ако ли пък искате да се потопите в историята на древната цивилизация на маите, то препоръчваме да посетите Ушмал-Мерида - един от най- големите градове на полуостров Юкатан, който се предполага, че е основан през 700 г. след Христа. Руините на двореца на Правителя, пирамидата на Вълшебника, женският манастир, „къщата на костенурките”, „гълъбарника” - всичко това разказва за миналото величие и великолепие на град Ушмал, който от 1996 година е обявен за паметник на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената) или други дейности по ваша преценка. По- късно ще отидете в столицата на щата Юкатан - колониалния град Мерида, известен и като „белия град” благодарение на неповторимата си архитектура. Градът е бил построен от конквистадор Франсиско де Монтехо на мястото на града на древните маи – Ичканзиху, което в превод означава „Градът на хълмовете“. Тук са се запазили прекрасни образци на колониалната архитектура. Вие ще минете по проспект „Монтехо”, покрай величествени къщи и скулптурни паметници, ще се разходите по „Главния площад”, където се намират старинния Катедрален храм, Правителствения Дворец, както и малка градинка - любимото място за срещи на местните жители.Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до райският остров Контой - с бързоходен катер ще плавате по вълните на Карибско море. По време на шнорхелинг из кораловия риф, ще откриете подводните богатства и ще стигнете до бреговете на мъничкия изумруден остров Контой, губещ се на самата граница между Мексиканския залив и Карибско море, който е дом за повече от 140 видове птици. След почивката върху белоснежния пясък в лагуната на острова, ви очаква обяд от риба на скара на самия морски бряг. Следва плаване към славещия се с индиански легенди Остров на жените. Връщане в хотела. Вечерта може да посетите дискотека Coco Bongo - нощно изживяване, изпълнено с уникалното шоу на професионални акробати, музика на известни DJ-и и специални гости, изпълнители на поп музика. Ще бъдете настанени на VIP места със собствена маса. Отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки. Веселба до сутринта! Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Може да посетите Рио Секрето - подземна река с необикновена красота. Насладете се на неописуем възторг, плавайки през пещерите покрай висящи сталактити и сталакмити. Подарете си пътешествие през Рио Секрето- място, където историята на нашата планета е написана на езика на природата. Ще се потопите в кристалночистите води на подземната река и живота ви ще се промени завинаги. И за да е пълно изживяването, добавяме и шнорхелинг в залива Акумал, където ще плувате с костенурки в естествената им среда. Предоставя се цялото необходимо оборудване: шлем с фенер, спасителна жилетка, неопренов костюм, обувки за водни спортове, камера, кърпа и чанта за съхранение на багаж. Обяд с безалкохолни напитки е включен в екскурзията. А за любителите на истинските, екстремни приключения - една полудневна екскурзия наречена Салватико! Изпробвайте себе си, летейки над джунглата с канопи, прехвърляйки се от дърво на дърво по висящите мостове, разходете се из селвата (непроходима тропическа гора) с бъги и се освежете в едно от карстовите езера - сенота. В края на разходката ви чака обяд и видео репортаж за пътешествието ви по селвата. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия - Тамаскал. Уникална възможност по- отблизо да се запознаете с културата на Мексико. Ще преминете ритуал на пречистване в „дома на горещите камъни”, запазен до наши дни. Древният обред, който се е провеждал от индиански шаман, за хората по тези земи винаги е бил източник на здраве и душевна хармония. Обръщайки се към силата на вулканическите камъни и вдъхвайки ароматите на екзотичните треви, ще преминете 4 етапа, като по този начин се приближавате към телесното и духовно пречистване. Очаква ви маска от лечебна глина, почивка в хамак, лека вечеря от печени картофи и тропически плодове. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите до обяд. Свободно време и трансфер до летище Канкун за полета на АК Air France до Париж.

Ден 9:
Кацане в Париж преди обяд и прекачване за полета до София.

 • Програмата е примерна - последователността и провеждането на екскурзиите се определя на място в Мексико.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет София-Париж-Канкун-Париж-София с AK Air France
 • пътнически и летищни такси /които са в размер на 306 евро на човек към 12.01.2016, възможни са изменения към момента на издаване на билетите 16 дни преди датата на полета, което ще промени цената на туристическия пакет с размера на евентуалното изменение/
 • 7 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел
 • всички трансфери по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане)*
 • местна такса около 48 USD при напускане на страната
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 6 евро; за лица от 75 до 80 г: 16 евро
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД"

Примерна екскурзионна програма от Канкун:
 • екскурзия до Чичен Ица - къпане в сенот - Валядолид /с включен обяд/: 100 USD на възрастен / 60 USD на дете до 12 год.
 • екскурзия до столицата Мексико Сити - цена от 190 USD /самолетния билет се заплаща допълнително/
 • двудневна екскурзия "Светът на маите" /с вкл. нощувка в хотел 4*, закуски + обеди/: 390 USD на възрастен / 270 USD на дете до 12 год.
 • екскурзия до древния град Коба - Тулум - традиционно село на маите: 150 USD на възрастен / 100 USD на дете до 12 год.
 • атракционен парк Шкарет: 140 USD на възрастен / 100 USD на дете до 12 год. /без включен обяд/
 • екскурзия до подземната река Рио Секрето + плуване с морски костенурки /с включен обяд/: 170 USD на възрастен / 130 USD на дете до 12 год. + 8 USD допълнителна такса на възрастен / дете
 • полудневна екскурзия по джунглата "Селватика": 155 USD на възрастен / 85 USD на дете до 12 год. /допълнително се заплаща застраховка 10 USD/
 • Сити - тур на курторта Канкун: 45 USD на възрастен / дете до 12 год.

 • Забележка: Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.
 • Като правило хотелите в Мексико не предоставят нормално трето легло, а в стаята има 2 легла. В някои хотели няма допълнителни легла, или те могат да бъдат във вид на издърпващо се легло.
 • Срокове за записване (тези срокове се отнасят за стандартните цени; за промоционални оферти тип "ранни записвания" сроковете за записване и плащане са указани в съответната оферта): записването за полета на 29.03 трябва да бъде най-късно до 26.01.2016 г.

Условия за записвания и анулации:
1. Плащания:
 • авансово плащане от 500 евро (1000 лева на човек при записване) - сроковете за записване за различните полети са упоменати под програмата
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 32 дни преди датата на пътуване (по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок)
2. Анулационни срокове:
 • Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 61 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
  • от 60 до 32 дни преди датата на отпътуване - 200 евро / 400 лева
  • от 31 до 22 дни преди датата на пътуването - 500 евро/1000 лева /възможна е смяна или корекция на име до 16 дни преди датата на отпътуване/
  • от 21 дни до 0 дни преди датата на пътуването 100% от общата цена на пътуването
3. Необходими документи:
 • трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
 • Безвизов режим за български граждани. Необходими документи за влизане в страната: международен паспорт с минимална валидност 6 месеца.
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗАД Алианц България и номерът на застрахователната полица е 13160153320000033.


Хотели:

IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite Pool View AI
2526.5 €
IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite Ocean Front AI
2839.5 €
RIU PALACE RIVIERA MAYA RIU PALACE RIVIERA MAYA - 5 *
Junior Suite Interior AI
2297.5 €
RIU PALACE RIVIERA MAYA RIU PALACE RIVIERA MAYA - 5 *
Junior Suite Standard AI
2140 €
RIU CANCUN RIU CANCUN - 5 *
Suite Sea Side AI
2035.5 €
RIU CANCUN RIU CANCUN - 5 *
Double Sea Side AI
1801 €
RIU CANCUN RIU CANCUN - 5 *
Double Standard AI
1724 €
CELUISMA MAYA CARIBE CELUISMA MAYA CARIBE - 3 *
Standard AI
1257 €
RIU LUPITA RIU LUPITA - 5 *
Double Standard AI
1444.5 €
BLUEBAY GRAND ESMERALDA BLUEBAY GRAND ESMERALDA - 5 *
Deluxe Parcial Ocean View AI
1735.5 €
SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT - 5 *
Superior Ocean Front Room AI
2001.5 €
BLUEBAY GRAND ESMERALDA BLUEBAY GRAND ESMERALDA - 5 *
Deluxe Garden View AI
1651.5 €
IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite Priority Location AI
2526.5 €
SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT - 5 *
Junior Suite Riviera Select Club AI
1763.5 €
SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT - 5 *
Junior Suite Riviera AI
1725 €
IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite AI
2447.5 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Double Priority Location AI
1712.5 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Junior Suite Ocean Front Superior AI
1950 €
SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT - 5 *
Standard AI
1686.5 €
SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT SANDOS PLAYACAR BEACH RESORT - 5 *
Promo Riviera Junior Suite Select Club AI
1686.5 €
CATALONIA PLAYA MAROMA CATALONIA PLAYA MAROMA - 4 *
Privileged Superior AI
1812 €
CATALONIA PLAYA MAROMA CATALONIA PLAYA MAROMA - 4 *
Garden View AI
1617.5 €
RIU PALACE RIVIERA MAYA RIU PALACE RIVIERA MAYA - 5 *
Suite With Jacuzzi AI
2728 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Suite Ocean Front AI
3243.5 €
CATALONIA RIVIERA MAYA CATALONIA RIVIERA MAYA - 4 *
Privileged Superior AI
1712 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Junior Suite AI
1831.5 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Junior Suite Ocean Front AI
1910 €
RIU PALACE RIVIERA MAYA RIU PALACE RIVIERA MAYA - 5 *
Suite AI
2569.5 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Double AI
1675.5 €
SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA - 5 *
Junior Suite AI
1693.5 €
SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA - 5 *
Deluxe Select Club AI
1693.5 €
SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA - 5 *
Superior Select Club AI
1616.5 €
SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA - 5 *
Deluxe AI
1578 €
SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA SANDOS CARACOL ECO RESORT & SPA - 5 *
Standard AI
1536 €
CATALONIA RIVIERA MAYA CATALONIA RIVIERA MAYA - 4 *
Garden View AI
1512.5 €
CATALONIA RIVIERA MAYA CATALONIA RIVIERA MAYA - 4 *
Privileged Superior Ocean View AI
1747 €
CELUISMA DOS PLAYAS CELUISMA DOS PLAYAS - 3 *
Standard AI
1257 €
IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite Ocean Front View AI
6369 €
IBEROSTAR PARAISO BEACH IBEROSTAR PARAISO BEACH - 5 *
Double Family AI
6541 €
IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite Ocean Front Priority Location AI
2916.5 €
IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO IBEROSTAR GRAND HOTEL PARAISO - 5 *
Suite Ocean Front Superior AI
2998.5 €Туроператорът има сключена застраховка „ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА” за 2016 г., съгласно ЗТ, с ЗД “Армеец” с номер
N: 1592113150000510852 от 10.01.2016
ТУРОПЕРАТОРА ПРЕДЛАГА И ВИ СЪВЕТВА ДА НАПРАВИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА „ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ” – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 0700 10 308
СРОК И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 50 % КАПАРО ДО 3 ДНИ СЛЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МЕСТАТА, ДОПЛАЩАНЕ 14 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ
При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане в размер от 20лв до 60лв.
Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.
ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. - 0.50 лв на ден , над 70 год.- 1,50 лв. на ден. Лица над 75г.не се застраховат.

И още полезни връзки:
почивки | Още оферти от София Тур

МНЕНИЯ
КАЛЕНДАР
Юни
Юли
Август
Септември
Всички права запазени © 2005 Sofia Tour
Екскурзия - екскурзии, почивки, хотели, билети Уеб Дизайн: ПроСтудио
Централен офис
София 1000   Бул. Дондуков №86 Б Тел. /+359 2/ 943 13 43
e-mail:    www.sftur.com