НАЧАЛО ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАС КОНТАКТИ
  LAST MINUTE ПРОМОЦИИ
  Екскурзии до Европа
  Екскурзии до Гърция
  Екскурзии до Италия
  Екскурзии до Турция
  Екскурзии до Бенелюкс
  Екскурзии до Швейцария
  Екскурзии до Скандинавия
  Екскурзии до Германия
  Екскурзии до Холандия
  Екскурзии до Сърбия
  Екскурзии до Франция
  Екскурзии до Испания
  Екзотични пътувания
  Уикенди
  Обиколни екскурзии
  Круизи и яхти
 

Често задавани въпроси
-1. Каква е разликата между почивка и екскурзия?
Почивката е пътуване до даден курорт, където изкарвате цялата си ваканция в един хотел и използвате времето според индивидуаните си желания, а екскурзията е организирано пътуване, чиято цел е да посетите различни места и туристически обекти и затова често нощувките са на различни места.

-2.    Искам да подаря пътуване на свойте близки. Как е най- добре да го направя?
Хубавата ваканция е незабравим подарък. За да Ви улесним ние сме подготвили “Gift Card” - карта за подарък. Вие избирате каква да е стойността, а получателят сам избира кога и до къде да пътува.

-3.    Харесах си пътуване. Кога започват записванията?

С публикуването на офертата на сайта ни, започват и записванията.

-4.    Харесах си автобусна екскурзия, но бих искал да пътувам с кола.
Да, можете да пътувате самостоятелно с кола или самолет, като ние ще Ви приспаднем сумата предвидена за транспорт. В този случай обаче, няма да можете да ползвате туристическата програма с групата. Няма да чуете беседите и всички транспортни разходи ще са за Ваша сметка. 
 
-5.    Актуална ли е информацията публикувана в сайта?

Да! Ежедневно ние актуализираме и допълваме информацията в интернет страницата.
 
-6.    Какво включват цените и какво не?
Задължително в долната част на всяка оферта има графа “Цената включва:” , “Цената НЕ включва:” и “Допълнително се доплащат:”.
В “Цената включва:” са изброени всички елементи, включени в цената на пътуването. В “Цената не включва:” са изброени елементите, който не са включени в цената и не са задължителни. В “допълнително се доплащат“ са изброени елементите който не са включени в цената, но се доплащат допълнитено, и евентуалната им прояна не зависи от нас ( визи, летищни такси, фериботни билети и др.).

-7.    Кога е крайният срок за записване?
Няма краен срок! По всяка програма разполагаме с определен брой места. Записванята са до изчерпване на местата.

-8.    Как да направим резервация? Какви документи са необходими? Кога се плаща?
Ако желаете да направите резервация, най-добре е предварително да се обадите и да си запазите места. Ние пазим запазени места по тел. до 3 дни. През това време трябва да се организира подписването на договор и внасянето на капаро ( 30%) .За попълването на договора са необходими 3 имена на туристите по лична карта, изписани на латиница и ЕГН.

-9.    Какви документи са необходими за пътуване в чужбина? А какви са изискванията ако пътувам с дете?
В Европейския съюз, Сърбия, Черна Гора, Хърватска, Босна, Македоня и Швейцария български граждани могат да пътуват само с лична карта. Във всички останали страни пътуването на български граждани става с валиден задрганичен паспорт с мин. 3 месеца валидност. Ако са необходими допълнителни документи ( визи, застраховки, ваксини и др), то това е изписано в програмата на пътуването.Имайте впредвид че за гражданите на други държави е възможно да има и допълнителни изисквания, различни от тези за българи.
ДЕЦА ДО 18Г.  Е необходимо да имат валидна лична карта карта или паспорт + акт за раждане (оргинал+ мин.2 копия) . Ако детето пътува с отсъстващ/и родител/и, то е ноебодимо придружителят да има нотариално заверено пълномощно( оргинал + 2 копия) от отсъстващия родител/и.

-10.    Какво означава “допълнителни екскурзии”? Какви са те и кога се резервират?

Допълнителните екскурзии са мероприатия организирани на място, там където отивате от водача на групата или местен представител. Изпълнението им е от страна на места тур. агенция или трети лица. Участието в тези екскурзии е по желание, цените са ориентировъчни. Резервацията за тях става по време на пътуването. Ако е необходимо да  се заявят преди заминаването, ние ще Ви уведомим при резервацията.
 
-11.    Какви автобуси използвате?
Ние наемаме автобуси от лицензирани транспортни фирми. Най- често това са “Веси Транс” ООД, ЕТ “Марио 95- П Тодорова”, “Веил” ООД, “Ви-Ви Ем” ЕООД, “Етроволан” ЕООД, “Тикет” ЕООД, “Монтана АТ”.

-12.    Ако се случи нещо и не можем да пътуваме?
В договора, сключван при резервация, са описани подробно сроковете и неустойките при анулация. Можете да ги погледнете и в сайта ни на страницата “ Общи условия”. Ако все пак това се случи ето няколко добри варианта за реакция:
•    Можете да предложите на Ваши близки, да използват резервацията- ние ще променим имената. Така ще можете да си възстановите внесената сума по резервацията.
•    Можете да отложите пътуването за следваща дата. В този случай срокът за да изберете нова дата е 7 дни.  От този вариант можете да се възползвате не по - късно от 3 дни преди пътуването.

-13.    Ако нещо от пътуването не ни харесва, какви мерки можем да вземем?

На първо място трябва да се свържете с нас. Така ние ще можем да вземем необходимите мерки и да поправим нещата. Също така можете да напишете оплакване, съгласно което ние да вземем мерки и да Ви отговорим в срок.
 
-14.    Търся си самолетен билет. Мога ли да се обърна към Вас за резервация?

Разбира се, че можете. Ние ще ви предложим най-добрия вариант за резервация, който може да бъде както с редовни линии на авиокомпаниите, така и самолетни билети на чартърни и нискотарифни компании.

-15.    Какво е LAST MINUTE оферта?

LAST MINUTE офертите са оферти, които са промоционални за дадена дестинация, пакетната цена е много ниска и е много изгоден начин да се включите в последния момент към някоя група. Това, което трябва да имате предвид е, че никой не може да ви гаранитра, че такава оферта ще има за желаното от Вас пътуване, тъй като тя се обявява в последния момент при незапълване на предвидените места в авотбуса, хотела или чартърния полет.  Last minute офертата е валидна само за нови резервации и е до изчерпване на местата.

-16.    Не е ли по-изгодно при това положение да чакам винаги офета в последния момент и какво получавам ако се запиша по-рано, но на по-висока цена?
Не винаги е по-изгодно да чакате последния момент за записване. Първо защото не можем да ви гаранитраме, че ще има подобна оферта, второ защото така няма как да запазите конкретни дати, които на Вас са Ви удобни и на трето, но не на последно място имайте предвид че при повечето програми има отстъпки и за ранни записвания, които много често съвпадат като цени с тези в последния момент. Така ако имате ограничено време за почивка, както за Вас и така и за нас ще е по-удобно ако си резервирате почивката или екскурзията на по-ранен етап, когато мястото ви се гарантира и в същото време Ви излиза изгодно.


За всякакви други въпроси не се колебайте да се свържете с нас!

МНЕНИЯ
КАЛЕНДАР
Ноември
Декември
Януари
Февруари
Всички права запазени © 2005 Sofia Tour
Екскурзия - екскурзии, почивки, хотели, билети Уеб Дизайн: ПроСтудио
Централен офис
София 1000   Бул. Дондуков №86 Б Тел. /+359 2/ 943 13 43
e-mail:    www.sftur.com